UVOD

Zaštita i privatnost Vaših podataka od ključne je važnosti za MotoSpeed DOO i pristupamo joj sa najvećom ozbiljnošću. U skladu s tim, cilj ovog teksta je da Vas upozna sa načinom na koji koristimo i štitimo bilo koje privatne podatke do kojih dolazimo putem Vaših aktivnosti na našem Internet sajtu. Takođe, bitno nam je da znate da naš tim u potpunosti shvata koliko Vam je ovakva vrsta zaštite podataka bitna i da stoga neprestano unapređujemo naše poslovanje i pratimo najnovija dostignuća kako bismo naše Internet poslovanje učinili što sigurnijim i pouzdanijim.

KAKVU VRSTU PODATAKA PRIKUPLJAMO?

Ukoliko komunicirate preko našeg sajta, kreirate nalog ili se prijavljujete na email-listu, mogu nam biti potrebni sledeći podaci:

  • Vaši kontakt podaci kao što su: ime, prezime, poštanska adresa, email adresa, korisničko ime i lozinka, podaci za plaćanje, podaci za isporuku i broj telefona;
  • Podaci o bilo kom upitu koji pošaččjete preko naših Internet stranica, kao i podaci vezani za isporuku;
  • Podaci o Vašim posetama našim Internet stranicama i sadržajima kojima pristupate, kao i IP adrese Vaših računara.

Ono što je bitno da znate je da se prikupljanje svih gore navedenih podataka vrši isključivo u cilju boljeg razumevanja i zadovoljavanja Vaših potreba, kao i sprovođenja odgovarajućih sigurnosnih mera neophodnih za bezbednu i unapređenu Internet trgovinu.

U KOJE SVRHE KORISTIMO PRIKUPLJENE LIČNE PODATKE?

Zavisno od vrste saradnje koju ostvarujete sa nama, Vaše podatke možemo koristiti:

  • Za obradu Vašeg upita, komunikacju sa Vama, organizovanje isporuke uzoraka i drugih usluga;
  • Za našu internu statističku analizu podataka koja ima za cilj poboljšanje poslovanja i unapređenje naših usluga;
  • Da Vam ponudimo da učestvujete u anketi ili Vas zamolimo da nam date povratnu informaciju vezanu za određene teme, a zarad unapređivanja rada Internet prodavnice i naše uzajamne saradnje;
  • Za slanje promotivnih emailova vezanih za usluge i proizvode koji bi Vas mogli zanimati, pod uslovom da Vi to želite i prihvatite da budete na email-listi.

KAKO DELIMO PODATKE?

MotoSpeed DOO neće prosleđivati nikome Vaše podatke i čuvaće ih u tajnosti, osim u slučaju kada je došlo do bilo kakvog vida saradnje koji to zahteva. Vaši podaci mogu biti prosleđivani državnim organima i drugim pravnim licima kojima smo dužni da takve podatke dostavimo na osnovu pravne radnje koju Vi kao korisnik inicirate. MotoSpeed DOO ne iznajmljuje niti prodaje lične podatke. MotoSpeed DOO pravi email-liste sa korisničkim podacima kao što su imena i email adrese i može ih prosleđivati partnerima koji se bave direktnim marketingom u skladu sa svim standardima i zakonima u toj oblasti poslovanja. MotoSpeed DOO ne prosleđuje email adrese trećim licima za potrebe slanja njihovih sopstvenih mejlova na Vašu adresu.

Sarađujemo sa drugim kompanijama za potrebe obezbeđivanja određenih usluga kao što su: distribucija email poruka, isporuka i istraživanje tržišta. Pritom te kompanije nisu ovlašćene da koriste naše podatke u bilo koju svrhu koja nije vezana za obavljanje usluga za koje smo ih ovlastili i koje su neophodne za normalno obavljanje našeg poslovanja.

KOLAČIĆI I NEPERSONALIZOVANI PODACI KOJI SE AUTOMATSKI PRIKUPLJAJU

MotoSpeed DOO prikuplja nepersonalizovane podatke kroz upotrebu kolačića. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koje Vaš internet pregledač smešta u Vaš računar, mobilni telefon, tablet ili neki drugi uređaj i koji sakupljaju podatke o tipu Internet pregledača i operativnom sistemu koji koristite, nazivu domena web stranice sa koje dolazite, o prosečnom vremenu zadržavanja na datoj Internet stranici i slično. Kolačići nam omogućavaju da identifikujemo naše posetioce i potvrdimo njihov identitet, kao i da aktiviramo neka bitna svojstva Internet sajta.

Ukoliko ne želite da koristite kolačiće, molimo Vas da na vašem Internet pregledaču izvršite potrebna podešavanja, ali treba da znate da takva akcija može uzrokovati i to da određeni segmenti internet sajta za Vas prestanu da funkcionišu.

Jedna od osnovnih prednosti Internet sajta koja koristi kolačiće za identifikaciju sesije je ta što sadržaj Vašeg upita ostaje sačuvan, pa po povratku na sajt ne morate ponovo gubiti vreme na traženje i izbor proizvoda za upit.

Firme za oglašavanje koje plasiraju MotoSpeed DOO oglase širom Interneta takođe mogu prikupljati anonimne podatke o Vama u svrhe usavršavanja naše marketing strategije.